Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povijesni korak za Srbiju'

Bildt: Srbija u utorak predaje zahtjev za članstvo u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić u utorak će u Stockholmu službeno predati zahtjev za članstvom Srbije u EU, izjavio je švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt.

‘Jasno je da je to važan i povijesni korak za Srbiju’, rekao je Bildt, čija zemlja do kraja godine predsjeda Unijom. ‘Predsjednik Tadić dobrodošao je u utorak u Stockholmu na službenu predaju zahtjeva’, dodao je šef švedske diplomacije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković OECD OTVORIO PREGOVORE Hrvatska bi napokon mogla ući u klub bogatih nacija: Odmah se javio Plenković Slika nije dostupna Strogi kriteriji Odlične vijesti za Hrvatsku: Već krajem godine u Ameriku bismo mogli bez viza, provjerite uvjete za izdavanje

Tadić i premijer Mirko Cvetković supotpisali su Zahtjev za podnošenje kandidature za članstvo u EU i najavili da od Švedske očekuju određivanje datuma za formalno podnošenje kandidature.

>> Srbija će podnijeti zahtjev za prijam u EU

Tadić je istaknuo tom prigodom kako odluka o podnošenju kadidature predstavlja novu etapu koja će zahtijevati duboke i bolne reforme, ali će građanima i njihovim obiteljima na kraju donijeti korist. Srbija je obavijestila europske čelnike o namjeri da podnese zahtjev za kandidaturu, rekao je Tadić te dodao da je ta odluka naišla na veliku potporu europskih partnera. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene