Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba se malo i opustiti

Bijela kuća omiljeno mjesto za izlazak srijedom navečer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća je, kako se čini, srijedom navečer postala vrlo traženo mjesto za izlazak u Washingtonu, javljaju američke TV mreže.

Bijela kuća je, kako se čini, srijedom navečer postala vrlo traženo mjesto za izlazak u Washingtonu, javljaju američke TV mreže. Predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle u srijedu su za večerom primili predsjednike kongresnih odbora u Istočnoj sobi Bijele kuće. Prvi par održava tjedne društvene događaja i koktele u Bijeloj kući, i to obično srijedom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna po nju došla odvjetnica Gabrijela Žalac izašla iz istražnog zatvora u Remetincu Slika nije dostupna imaju svoje razloge Novi kaos na pomolu? Orban navodno planira izlazak Mađarske iz EU-a: "Vrijeme je za razgovor o Huxitu"

'Ovo je prilično velika kuća pa smo postali usamljeni', našalio se sinoć Obama, ne štedeći šarm na večeri s predsjednicima kongresnih odbora. 'Mi se nećemo uvijek složiti u svemu, no obzirom na to koliko tako puno vas marljivo radi od jutra do mraka, sa zastupnicima obiju stranaka, mislili smo da je zato važno da možemo malo stati, podsjetiti se na ono što nam je zajedničko - obitelj, prijatelji, smijeh', rekao je Obama okupljenim gostima, kako prenosi CNN.

'Za nadati se da ćemo imati priliku malo uvažavati jedni druge, uzeti 'time-out', prije nego ponovo počnemo u igru', kazao je američki predsjednik. Društvene zabave s prvom obitelji dio su Obaminog obećanja da će Bijelu kuću učiniti otvorenijom za sve. Otvorenije i pristupačnije ozračje Bijele kuće u odnosu na raniju administraciju, postalo je zanimljivo i američkim komičarima, pa je tako David Letterman u svom 'Late Showu' na TV mreži CBS u utorak ustvrdio kako izgleda da je Bijela kuća bila zatvorena osam godina, a sada je opet "otvorena za business'.

U dvorištu Bijele kuće dječje igralište za Maliu i Sashu

Barack Obama je prilikom useljenja u Bijelu kuću napravio dosad najvidljiviju promjenu - u dvorištu je dao postaviti dječje igralište, ljuljačke, tobogane, klackalice i užad za penjanje.

Novinari su imali priliku snimiti dječje igralište koje se nalazi u blizini Ovalnog ureda. Supružnici Obama, međutim, pomno štite život desetogodišnje Malie i njezine sedmogodišnje sestre Sashe pa će novinari morati pričekati s njihovim fotografijama. Sasha je najmlađe dijete u Bijeloj kući nakon John-Johna Kennedya početkom 60-ih godina prošlog stoljeća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene