Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija regulirala situaciju

Vehabije postavile punkt i legitimirale prolaznike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vehabije, koje žive u Gornjoj Maoči, mjestu nedaleko od Brčkog, postavile su punkt na ulazu u njihovo zabačeno selo i traže dokumente od svake njima nepoznate osobe, javlja bosanskohercegovački 24sata.info.

U petak navečer prolaz su dopuštali samo policiji i poznanicima, a od nepoznatih osoba tražili su dokumente. Kako javlja 24sata.info jedan od mještana s bradom, odjeven kao vehabija, sjedio je na džipu parkiranom uz rub ceste te zaustavljao automobile i prolaznike. Zaustavljao je čak i neoznačene policijske automobile, koje je provjeravao te ih nakon toga puštao da prođu.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučajno opalila? Tragedija u susjedstvu: 15-godišnjak ubio vršnjaka hicem iz zračne puške Slika nije dostupna TRAGEDIJA U BRČKOM Sedma žrtva stravičnog subotnjeg požara u Brčkom: Preminuo petogodišnji dječak

Policijski zapovjednik, Nedim Mutapčić izjavio je za bosanskohercegovačke medije da je sporni punkt uklonjen. 'Regulirali smo situaciju i uklonili punkt. Oni su željeli sebe zaštititi, ali legitimiranje je službeni postupak i zna se tko ga jedino može obavljati', rekao je Mutapčić. Nekoliko kilometara prije Gornje Maoče policija iz distrikta Brčko postavila je svoj punkt.

Do postavljanja punkta od strane vehabija došlo je nakon policijske akcije 'Svjetlost' tijekom koje su na informativni razgovor privedeni pripadnici vehabijske zajednice, među kojima i žene. Među privedenima je bio i jedan Hrvat. nekoliko dana nakon toga napadnuta je skupina novinara koja je krenula u selo nakon policijske akcije. Objašnjenje za postavljanje punkta vehabije su pronašli upravo u medijima, kaže ne žele ih u svom mjestu dok se sami ne odluče oglasiti o policijskoj akciji.

>> Među uhićenim vehabijama i hrvatski državljanin

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene