Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Prijeteče pismo

BiH: Špiriću prijete smrću, policija tvrdi da nije ugrožen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikoli Špiriću upućene su prijetnje smrću, no predstavnici policijske agencije zadužene za zaštitu visokih bosanskohercegovačkih dužnosnika tvrde kako njegova sigurnost nije ugrožena, prenose u srijedu mediji u toj zemlji.

Iz Špirićevog ureda potvrđeno je kako su prije tri dana dobili prijeteće pismo te kako je ono proslijeđeno policiji. Za sada nepoznati pošiljatelj Špirića naziva 'četnikom' i poručuje mu kako se na nega nije zaboravilo nego ga se tek malo pustilo na miru kako bi se vidjelo 'koliko može biti bezobrazan'. 'No budi siguran da će ti doći kraj', stoji u pismu uz zaključak kako Špirić zaslužuje da ga se kazni jer prima tolike novce a radi protiv 'Bosne i bosanskog naroda'.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

U pismu se pominje i sprega 'ustaša iz Hercegovine i četnika koji rade protiv muslimanskog naroda'. Kako prenosi 'Dnevni avaz' pismo je navodno poslano iz Mostara. Ravnatelj Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić potvrdio je kako je policija informirana o pismu te kako se provode mjere ne bi li se utvrdilo tko ga je poslao i koliko su prijetnje doista utemeljene.

Ravnatelj odjela za zaštitu važnih osoba pri SIPA-i Dragan Lukač pojasnio je kako Špirić spada u kategoriju dužnosnika s najvećim stupnjem osiguranja. 'Na temelju procjene koliko su prijetnje doista ozbiljne odlučit ćemo o eventualnom povećanju zaštite predsjedatelja Vijeća ministara', kazao je Lukač za banjalučke 'Nezavisne novine'. Istaknuo je kako Špirić trenutačno uživa dostatnu zaštitu te kako njegova sigurnost nije ugrožena. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene