Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revizija doznala

BiH: Prijave protiv liječnika zbog lažnih potvrda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata u Federaciji BiH Zukan Helez najavio je podnošenje kaznenih prijava protiv liječnika i članova povjerenstava za koje je tijekom revizijskog postupka utvrđeno da su izdavali lažne potvrde za stjecanje statusa stradalnika i dobivanje naknada iz proračuna.

‘Mi smo odlučili podnijeti kaznene prijave protiv 25 liječnika koji su izdavali lažne nalaze’, rekao je za sarajevski Dnevni Avaz od nedjelje ministar Helez. Dodao je da će u sudskome postupku odgovarati i osobe koje su izdavale lažne potvrde o ranjavanju i sudjelovanju u ratu kao i oni koji su nezakonito dobivali naknade iz federalnog proračuna.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> BiH: Potrebni posebni napori kako bi se suzbila korupcija

Po Helezovim riječima to su od vlasti Federacije BiH zatražili i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke koji uvjetuju pomoć BiH dovršetkom revizija statusa branitelja.

Federalni ministar za pitanje branitelja najavio je i da će se podnijeti kaznene prijave protiv četiri osobe u njegovu ministarstvu jer su izdavali lažne potvrde. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene