Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH ipak pristupa CEFTA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Trezić potpisat će u ime BiH Srednjoeuropski sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA), najavljeno je u ponedjeljak iz Predsjedništva BiH.

Potpisivanje CEFTA-e zakazano je za utorak u Bukureštu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić je još u nedjelju najavljivao kako BiH neće pristupiti tom sporazumu. 

Razlog tome je sporna činjenice da joj Hrvatska ne želi omogućiti zadržavanje carina na neke poljoprivredne proizvode kako bi zaštitila svoju slabu proizvodnju.

Iz Predsjedništva BiH u ponedjeljak je priopćeno kako je Terzić članove državnog vrha izvijestio da su uvjeti za pristupanje BiH CEFTA-i ipak ispunjeni.

Nije pojašnjeno je li i kakve ustupke dobila bosanskohercegovačka strana.

Navedeno je samo kako su članovi Predsjedništva BiH ovlastili Terzića da potpiše CEFTA-u a domaće vlasti će nakon toga provesti potrebnu proceduru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene