Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajam od milijardu eura

BiH počinje pregovore s MMF-om o novom stand-by aranžmanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Bosne i Hercegovine ovaj će tjedan započeti pregovore s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o mogućem zaključenju novog stand-by aranžmana i zajma od milijardu eura, najavili su u ponedjeljak bosanskohercegovački mediji.

Izaslanstvo MMF-a kojega predvodi voditelj odjela te organizacije za BiH Kostas Christou stiže u tu zemlju kako bi procijenilo trenutačno financijsko i gospodarsko stanje. Očekuje se kako će razgovori s predstavnicima vlasti i novčarskih institucija u BiH trajati do kraja mjeseca. Stručnjaci iz BiH istodobno trebaju pripremiti nacrt platforme za pregovore s MMF-om.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Nema alternative

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić ranije ovog mjeseca snažno se zauzeo za sklapanje stand-by aranžmana s MMF-om ocijenivši kako za to nema alternative. Iako se vlasti BiH nadaju potpori od milijardu eura kako bi popunili manjkove u proračunima na svim razinama, 'Dnevni avaz' upozorava da ne treba imati prevelika očekivanja.

Ovaj list podsjeća kako MMF ne vjeruje previše u statističke pokazatelje o stanju gospodarstva i financija na kojima svoju računicu temelje vlasti BiH. 'MMF nikada nije u cijelosti vjerovao podacima bosanskohercegovačkih vlasti, izuzimajući podatke Centralne banke BiH, te se više oslanjao na svoje vlastite', navodi 'Avaz' te upozorava kako treba pričekati procjenu MMF-a o stanju u BiH nakon dvotjednih pregovora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene