Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

BiH najkorumpiranija zemlja u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje Transparency Internationala i zaklade Fridrich Ebert, koje je predstavljeno u Banjoj Luci, pokazalo je da je Bosna i Hercegovina najkorumpiranija država u jugoistočnoj Europi.

'Po većini istraživanja BiH se percipira kao najkorumpiranija zemlja u regiji i jedna od najkorumpiranijih u Europi', rekao je na predstavljanju studije 'Korupcija u BiH' izvršni direktor TI Srđan Blagovčanin. Korupcija je najrasprostranjenija među općinskim vlastima, u pravosuđu, zdravstvu i školstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primjedbe na korupciju Lajčak optužio Dodika za šovinizam Slika nije dostupna Uhićena trojica visokih dužnosnika pod sumnjom za korupciju

Istraživanje je pokazalo da mito u pravosuđu u prosjeku iznosi oko 2000 maraka (oko 8000 kuna), u zdravstvu 500, a u visokom školstvu oko 600. Blagovčanin je upozorio da su zbog raširene pojave korupcije u BiH usporena strana ulaganja te da poslovno ozračje u zemlji nije povoljno. Po podatcima zaklade Fridrich Ebert korupcija je jednako raširena u oba entiteta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene