Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elementarna nepogoda

VIDEO BiH: Nove poplave odnijele dva života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nabujalom potoku u općini Čelinac, nedaleko Banja Luke, pronađena su tijela muškarca i žene. Pretpostavlja se da su žrtve poplava koje su od utorka ponovno pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Tijela su sinoć u mjestu Barakovici kod Čelinca otkrili pripadnici banjalučke policije no još ih nisu uspjeli izvaditi, budući da se nalaze na teško pristupačnom terenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Pretpostavlja se da je bujica auto nizbrdicom odnijela u nabujali potok gdje su se ugušili. Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Banja Luka Marija Markanović priopćila je kako specijalizirana vozila pokušavaju doći do njihovih beživotnih tijela.

Nestala jedna osoba u BiH, nove poplave ugrozile desetine naselja

Žrtve su najvjerojatnije 37-godišnji Darko Stanojević, čiji je nestanak prijavljen u utorak, 5. kolovoza i 42-godišnja Petra Živković iz Čelinca. Darko Stanojević bio je otac četvero djece, a Petra Živković majka troje maloljetnika.

Još se jedna osoba u BiH smatra nestalom u poplavama. Poplave se ponavljaju nakon samo tri mjeseca, a prouzročile su nove štete u brojnim općinama. Vlada Distrikta Brčko na današnjoj je sjednici proglasila stanje elementarne nepogode zbog poplava koje su tijekom protekla tri dana pogodile ovo područje.

Ogromne su štete zabilježene u Lukavcu, Zavidovićima, Gračanici i drugim gradovima sjeverne i središnje Bosne. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene