Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BIH: Bombaš u Beču nije terorist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušaj bosanskohercegovačkog državljanina Asima Čejvanovića da početkom ovog tjedna s bombama u ruksaku uđe u američko veleposlanstvo u Beču "nema političku niti terorističku pozadinu", izjavila je veleposlanica BiH u Beču Darija Krstičević , rekavši da su ju o tome službeno izvijestile austrijske vlasti.

Predstavnici austrijskog Saveznog ureda za zaštitu ustavnog poretka i zaštitu od terorizma izvijestili su da je utvrđeno da je Čejvanović psihički poremećena osoba, rekla je Krstičević.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Pokušaj Asima Čejvanovića da u Veleposlanstvo SAD-a u Beču unese ruksak pun ručnih bombi i plastičnog eksploziva izazvao je veliku pozornost bosanskohercegovačkih medija. 

Navodi se da je taj slučaj pridonio negativnoj slici Bosne i Hercegovine u svijetu jer je potaknuo sumnje da je ta zemlja stjecište osoba koji predstavljaju terorističku prijetnju zapadnim zemljama.

Dvojica muškaraca, uhićena ovaj tjedan u navodnom pokušaju napada na američko veleposlanstvo u Beču, ostat će u pritvoru za vrijeme trajanja istrage, izjavio je agenciji
AP u četvrtak neimenovani austrijski državni dužnosnik.

Asim Čejvanović, 42-godišnji nezaposleni Bošnjak, uhićen je u ponedjeljak nakon što je detektor metala na ulazu veleposlanstva izazvao sumnju marinaca.

Muškarac je pokušao pobjeći ali je ubrzo uhićen. U ruksaku koji je bacio pronađene su granate, plastični eksploziv i dijelovi metala.

Policija je poslije uhitila i drugog Bošnjaka, 34-godišnjeg Mehmeda D., u Tullnu, gradiću 25 kilometara zapadno od Beča.

Sudac je odlučio dvojicu uhićenih zadržati u pritvoru a situaciju će ponovo razmotriti za dva tjedna.

Pokušaj bosanskohercegovačkog državljanina Asima Čejvanovića da početkom ovog tjedna s bombama u ruksaku uđe u američko veleposlanstvo u Beču "nema političku niti terorističku pozadinu", izjavila je veleposlanica BiH u Beču Darija Krstičević sarajevskom "Dnevnom avazu" od četvrtka , rekavši da su ju o tome službeno izvijestile austrijske vlasti.

Predstavnici austrijskog Saveznog ureda za zaštitu ustavnog poretka i zaštitu od terorizma izvijestili su da je utvrđeno da je Čejvanović psihički poremećena osoba, rekla je Krstičević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene