Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: 284 godine zatvora za zločin u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmorici bosanskohercegovačkih Srba optuženih za ratne zločine nad Bošnjacima u Kravici kod Srebrenice Sud BiH je u utorak izrekao ukupno 284 godine zatvora proglasivši ih krivim za djelo genocida.

Ovo je do sada najoštrija kazna za ratne zločine što ju je izrekao Sud BiH.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Na zatvorske kazne od 42 godine osuđeni su Milenko Trifunović, Brano Džinić i Aleksandar Radovanović, na 40-godišnje zatvorske kazne osuđeni su Miloš Stupar, Slobodan Jakovljević i Branislav Medan dok je 38 godina zatvora dobio Petar Mitrović

Preostalu četvoricu iz predmeta "Kravica" : Velibora Maksimovića, Dragišu Živanovića, Milovana Matića i Miladina Stevanovića Sud BiH je oslobodio optužbe za genocid te im je ukinuta mjera pritvora.

Optužnica je u predmetu "Kravica" tu skupinu Srba teretila da su kao svjesni sudionici udruženog zločinačkog pothvata između 10 i 19. srpnja 1995. godine počinili kazneno djelo genocida, između ostalog i na način da su sudjelovali u ubijanju više od tisuću zarobljenih Bošnjaka, muškaraca iz Srebrenice zatvorenih u skladištu Zemljoradničke zadruge u Kravici.

Prema optužnici, to kazneno djelo učinjeno je u sklopu širokog i sustavnog napada Vojske i MUP-a Republike Srpske na bošnjačko pučanstvo u zaštićenoj zoni UN-a Srebrenici, sa zajedničkim planom djelomičnog istrebljenja skupine bošnjačkog naroda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene