Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika stvar

Bicikli prodavaniji od automobila u 26 od 28 zemalja EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv statistički podatak stiže iz EU, a tiče se omjera prodaje bicikala i automobila.

U 26 od 28 država EU u 2012. godini prodano je više bicikala nego automobila, piše BBC.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Taj podatak najviše pokazuje trend pada prodaje automobila zbog ekonomske krize koja još nije prošla u Europi. Popularnost vožnje na biciklima "razlila" se izvan tradicionalnih "biciklističkih središta" u sjevernoj Europi kao što su Amsterdam i Kopenhagen.

Evo zašto se biciklizmu smiješi SJAJNA budućnost!

Po tom pitanju je Italija jedna od tipičnih država sa juga Europe gdje je u prošloj godini prodano 1,6 milijuna bicikala i 1,4 milijuna automobila. Godinu ranije je prodaja automobila u Italiji pala na razinu iz 1964. godine. Samo u Belgiji i Luksemburgu je prošle godine prodano više automobila nego bicikala. "Sve se više ljudi vozi biciklima. Djelom se to događa zbog ekonomskih razloga, a djelom jer je to 'u modi'", rekao je urednik portugalskog magazina za bicikliste Pedro Carvalho. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene