Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman trebao bi otputovati iz Berlina gdje je vlada inzistirala da Izrael prihvati osnivanje palestinske države.


'Savezna vlada očekuje od nove izraelske vlade da se drži rezultata prethodnih mirovnih pregovora i cilja rješenja za dvije države', dalo je na znanje ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju nakon susreta Liebermana s njemačkim kolegom Frank-Walterom Steinmeierom u četvrtak navečer.

Vezani članci Predsjednik SAD-a Joe Biden Nakon prekida vatre između Izraela i Palestine oglasio se i američki predsjednik: "I jedni i drugi zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti" Zračni napad na Gazu Nakon 11 dana žestokih borbi: Dogovoren prekid vatre između Izraela i Hamasa

Lieberman je javno kazao da nova vlada nije vezana konferencijom u Annapolisu koja je pokrenula mirovne pregovore između Izraela i Palestine u studenom 2007. Kao i šef vlade Benjamin Netanyahu, dosad je odbacivao rješenje 'za dvije države', za koje se zalagala međunarodna zajednica. Novi šef izraelske diplomacije izložio je orijentaciju vanjske politike svoje vlade, za koju mora iznijeti 'konkretne perspektive' prije posjeta Netanyahua Washingtonu za dva tjedna, piše u priopćenju.