Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj rješenje za dvije države

Berlin traži od Izraela da prizna palestinsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman trebao bi otputovati iz Berlina gdje je vlada inzistirala da Izrael prihvati osnivanje palestinske države.

'Savezna vlada očekuje od nove izraelske vlade da se drži rezultata prethodnih mirovnih pregovora i cilja rješenja za dvije države', dalo je na znanje ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju nakon susreta Liebermana s njemačkim kolegom Frank-Walterom Steinmeierom u četvrtak navečer.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Lieberman je javno kazao da nova vlada nije vezana konferencijom u Annapolisu koja je pokrenula mirovne pregovore između Izraela i Palestine u studenom 2007. Kao i šef vlade Benjamin Netanyahu, dosad je odbacivao rješenje 'za dvije države', za koje se zalagala međunarodna zajednica. Novi šef izraelske diplomacije izložio je orijentaciju vanjske politike svoje vlade, za koju mora iznijeti 'konkretne perspektive' prije posjeta Netanyahua Washingtonu za dva tjedna, piše u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene