Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlin, London, Paris i Rim protiv nastavka pregovora o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija su protiv nastavka pregovora o Kosovu, navodi se u zajedničkom pismu vlada tih država upućenom EU, javila je agencija dpa pozivajući se na diplomatske izvore u Bruxellesu.

Nakon neuspjeha kosovske diplomatske trojke da postigne suglasnost između kosovskih Albanaca i Srba o budućnosti te srpske pokrajine, mogućnosti za pregovore su definitivno iscrpljene, ističe se u pismu kako prenosi dpa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković" Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu

Predstavnici EU, Sjedinjenih Država i Rusije (tzv. trojka) proteklih su mjeseci na zahtjev UN-a pokušali posredovati u rješenje spornog pitanja statusa Kosova, ali su pregovori završili bez uspjeha, a dvije su strane ostale pri svojim nepomirljivim stajalištima.

EU se sada mora baviti razvojem koji se "može očekivati" u pitanju budućeg statusa Kosova, navodi se u pismu.

Ministri vanjskih poslova 27 država članica EU u ponedjeljak će se na sastanku u Bruxellesu pokušati usuglasiti oko zajedničkog stajališta o mogućem jednostranom proglašenju neovisnosti Kosova. Većina zemalja članica s time je suglasna, kažu diplomatski izvori, ali se Slovačka, Cipar i Grčka otvoreno protive.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene