Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlin i Varšava za nastavak ratifikacije Lisabonskog sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel i poljski premijer Donald Tusk očitovali su se u ponedjeljak za nastavak procesa ratifikacije europskog Ugovora iz Lisabona u drugim zemljama EU-a, unatoč njegovu odbijanju na referendumu u Irskoj.

"Proces ratifikacije mora se nastaviti tamo gdje nije dovršen", rekao je Tusk na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Merkel u Gdanjsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Summit u Bruxellesu 'Spremni smo učiniti sve za stabilnost eura' Slika nije dostupna Pred godinu dana stupio na snagu Promjene Lisabonskog ugovora za rješavanje kriza u eurozoni

"Lisabonski ugovor nam treba da bi Europska unija mogla djelovati i da bi se mogla proširiti", rekla je njemačka kancelarka.
"Sigurni smo, mogu to potvrditi nakon susreta s kancelarkom i s Višegradskom skupinom u Pragu, da će Europa pronaći rješenje za ovakvo stanje i da ćemo uspjeti prevladati ratifikacijsku krizu", dodao je Tusk.

Susret Merkel i Donalda Tuska u njegovu rodnom gradu trebao je prvo biti posvećen poboljšanju veza između dviju susjednih zemalja. No tu je temu u drugi plan potisnula kriza koja je nastala zbog odluke Iraca na referendumu organiziranom u četvrtak da odbiju Lisabonski ugovor o reformi europskih ustanova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene