Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina beogradskih taksista i autoprijevoznika blokiralo je promet u središtu Beograda, prosvjedujući zbog najave o obvezi uvođenja blagajni u njihove automobile i izdavanja računa klijentima.


U prosvjedu su im se pridružili taksisti u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima u Srbiji, organizujući prosvjedne vožnje i blokirajući ceste u svojim gradovima.

Vezani članci Ivan Čorkalo i Božidar Kutleša Tope se milijarde: "U odnosu na isto razdoblje prošle godine izdano je 20 posto manje računa" Podaci o potrošnji prije i nakon popuštanja mjera - 2 Koliko smo potrošili? Nakon popuštanja mjera u dva dana izdano 50 posto više računa nego prošlog tjedna

Oni također zahtijevaju da se s ulica uklone taksisti iz drugih gradova i oni koji rade bez dozvole, utvrđivanje minimalne cijene usluga, ukidanje pristojbe na luksuz i plin prilikom registracije vozila te pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprijevoznike.Predstavnici taksista i autoprijevoznika svoje zahtjeve su, kako javljaju beogradski mediji, predali srbijanskoj vladi, gdje im je rečeno da će zahtjevi biti upućeni premijeru Mirku Cvetkoviću i nadležnim ministarstvima.

Predsjednik Udruge sindikata taksi-vozača Dušan Perić kazao je da taksisti i autoprijevoznici neće obustaviti štrajk dok svi zahtjevi ne budu ispunjeni. S druge strane, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas osudio je blokadu prometa u gradu te dodao kako ministarstvo unutarnjih poslova treba poduzeti mjere kako bi je spriječilo. ( Hina)