Vrtić (Foto: Getty Images)
Vrtić (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Odgojiteljica u vrtiću u Rači Kragujevačkoj u Srbiji u srijedu je dvogodišnjoj djevojčici dala da pije iz plastične boce misleći da je unutra voda, no bilo je sredstvo za dezinfekciju asepsol. Malena je završila na infuziji u bolnici, a njezina majka najavljuje tužbu.


"Samo čekamo da odemo kući, da mi potvrde da mi je dijete dobro i da nema nikakvih posljedica, a poslije toga ćemo najvjerojatnije podići tužbu", rekla je za Blic Jelena Radovanović, majka djevojčice.

Vezani članci Servis plinskog bojlera, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anic) "Tihi ubojica" i ove je godine odnio žrtve: Donosimo savjete za povećanje sigurnosti i održavanje plinskih bojlera Talijanska i hrvatska policija na odjelu Klinike za dječje bolesti KBC Split (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 4 Dobre vijesti iz bolnice: Djevojčica koja se otrovala na brodu pri svijesti je i komunicira s majkom

Iako se još nije odlučila za tužbu, Radovanović kaže da cijelu slučaj neće proći bez reakcije jer postoje veliki propusti u svim vrtićima ne samo u onom u Rači Kragujevačkoj gdje joj se otrovala kći. U tom vrtiću često nema pitke vode, piše Blic, pa se za piće služe vodom iz boca.

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty) Majka djevojčice koja je u vrtiću popila sredstvo za dezinfekciju: "Vrištala je i povraćala sluz"

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Djevojčica se otrovala nakon što su joj u vrtiću dali da pije iz bočice u kojoj je bilo sredstvo za dezinfekciju

"Veoma je malaksala jer ne smije jesti i piti, non-stop je na infuziji, pao joj je šećer jer ne unosi ništa normalno u organizam. Bili smo na URL pregledu, rečeno nam je da je sve u redu i nadam se da će danas moći piti čaj ili neki sokić, a kasnije ćemo postepeno uvoditi čvrstu hranu. Najbitnija su prva 72 sata jer tada može doći do komplikacija. Generalno su nalozi dobri", ispričala je Radovanović.

Ravnateljica vrtića Ljubina Jevtić kazala je da je pokrenut disciplinski postupak te da su svi nadležni organi obaviješteni o događaju. "Odgovornost zaposlenih utvrdit će se istragom i oni će snositi određene posljedice u skladu sa zakonom", kazala je Jevtić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju