Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Koalicija Borisa Tadića u prednosti uoči izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića osvojila bi 105 zastupničkih mandata od 250, da su parlamentarni izbori održani u drugom tjednu ožujka, a Srpska radikalna stranka (SRS) 95 mandata, rezultat je istraživanja beogradske agencije Medium Gallup.

U istraživanju provedenom od 6. do 13. ožujka na uzorku od tisuću ispitanika, koaliciju DS, G17 Plus Mlađana Dinkića, Sandžačke socijaldemokratske partije Rasima Ljajića, Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka podržalo je 39,9 posto ispitanika, a SRS koji na izbore izlazi samostalno 37,1 posto.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..."

Za koaliciju Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice i Nove Srbije Velimira Ilića izjasnilo se 10,4 posto ispitanika, što bi toj koaliciji donijelo 26 skupštinskih mandata, a za Socijalističku partiju Srbije Ivice Dačića 5,4 posto ispitanih, odnosno 14 mandata.

Po rezultatima istraživanja, nacionalne manjine bi mogle računati na deset skupštinskih mandata, dok bi ispod izbornog praga ostala Liberalno-demokratska partija, kojoj su ispitanici Medium Gallupa dali 3,1 posto glasova.

U priopćenju te agencije danas dostavljenom medijima, navodi se i da su najpopularniji političari u Srbiji predsjednik Boris Tadić, o kojem se pozitivno izjasnilo 45,6 posto ispitanika i zamjenik haškog optuženika Vojislava Šešelja u radikalnoj stranci Tomislav Nikolić, o kojem pozitivno mišljenje ima 41,1 posto ispitanika.

Izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji, kao i lokalni i pokrajinski, održavaju se 11. svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene