Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

BBC je izazvao novi bijes korisnika u samo mjesec dana jer je među 12 ženskih lica godine izabrao i jednu pandu.


Prošli tjedan BBC je bio izvrgnut kritici jer je u izboru za sportaša godine nominirao samo muškarce. Odluka da se lice Sweetie ili Tian Tian, ženke pande koja je početkom prosinca uz veliko zanimanje javnosti stigla iz Kine na posudbu u edinburški zoološki vrt, izazvala je lavinu bijesnih tvitova, među ostalim i od bivšega premijera Johna Prescotta.

'Dakle, BBC nije mogao naći ženu za sportašicu godine, ali je za žensko lice 2011. uspio pronaći pandu', napisao je Prescott. Javila se i laburistička zastupnica Stella Creasy: 'Neka se Sweetie ne uvrijedi, ona je sigurno najbolja u svojoj klasi, ali u naslovu je 'žena', a ne 'ženka' godine.'

Kritičari su BBC-ju zamjerili i što je četvrtina žena za lice godine izabrana na temelju braka. Među njima su šogorica princa Williama Pippa Middleton, Južnoafrikanka Charlene Wittstock, koja se udala za monegaškoga princa Alberta, te španjolska milijarderka, 85-godišnja vojvotkinja od Albe koja se nedavno udala za 24 godine mlađega državnog službenika.

Vezani članci Snijeg u Alpama, ilustracija Tragedija u Alpama: Dvije žene se smrznule, muškarac prevezen u bolnicu Marija Selak Raspudić COVID kriza u Hrvatskoj više je pogodila žene nego muškarce: "Jedna od pet žena izgubila je posao"