Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla iz Kine

BBC izazvao bijes zbog izbora pande za žensko lice godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BBC je izazvao novi bijes korisnika u samo mjesec dana jer je među 12 ženskih lica godine izabrao i jednu pandu.

Prošli tjedan BBC je bio izvrgnut kritici jer je u izboru za sportaša godine nominirao samo muškarce. Odluka da se lice Sweetie ili Tian Tian, ženke pande koja je početkom prosinca uz veliko zanimanje javnosti stigla iz Kine na posudbu u edinburški zoološki vrt, izazvala je lavinu bijesnih tvitova, među ostalim i od bivšega premijera Johna Prescotta.

'Dakle, BBC nije mogao naći ženu za sportašicu godine, ali je za žensko lice 2011. uspio pronaći pandu', napisao je Prescott. Javila se i laburistička zastupnica Stella Creasy: 'Neka se Sweetie ne uvrijedi, ona je sigurno najbolja u svojoj klasi, ali u naslovu je 'žena', a ne 'ženka' godine.'

Kritičari su BBC-ju zamjerili i što je četvrtina žena za lice godine izabrana na temelju braka. Među njima su šogorica princa Williama Pippa Middleton, Južnoafrikanka Charlene Wittstock, koja se udala za monegaškoga princa Alberta, te španjolska milijarderka, 85-godišnja vojvotkinja od Albe koja se nedavno udala za 24 godine mlađega državnog službenika.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene