Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Počelo izvanredno zasjedanje Skupštine RS o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banjoj Luci je večeras počelo izvanredno zasjedanje Skupštine Republike Srpske posvećeno stanju u tom entitetu nakon proglašenja neovisnosti Kosova.

Predsjednik Skupštine Igor Radojičić je uvodno rekao da Skupština treba utvrditi stajališta Republike Srpske nakon proglašenja neovisnosti Kosova te ocijenio da je ono izazvalo nezadovoljstvo, prosvjede i nasilje i otvorilo mnoga pitanja o statusu Kosova, Srbije, ali i Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama"

Premijer RS Milorad Dodik osudio je svako nasilje i obećao sigurnost Hrvatima i Bošnjacima u Republici Srpskoj ali im je istodobno zamjerio što šute nakon proglašenja neovisnosti Kosova koje Srbi ne odobravaju.

Dodik je kritizirao i međunarodnu zajednicu rekavši da ona brani nepromjenjivost granica a onda dopusti odcjepljenje Kosova.

Skupštinsko zasjedanje trebalo je početi u četvrtak popodne ali je odgođeno za večernje sate zbog održavanja prosvjednog skupa u Beogradu na kojem je sudjelovao i Dodik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene