Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećao se broj

Bangladeš: 58 poginulih u prevrnutom trajektu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 58 osoba poginulo je kada je trajekt, na kojem se nalazilo tri puta više putnika od dozvoljenog, potonuo u luci na jugu Bangladeša, priopćili su u nedjelju dužnosnici.

Spasilačke ekipe očekuju da će broj žrtava rasti jer je još puno putnika zarobljeno u potonulom trajektu. Trokatni brod potonuo je u petak navečer u luci Nazirpur, oko 300 kilometara od Dake. Na njemu je bilo oko 1.500 putnika, tri puta više nego što propisi dopuštaju. Svjedoci prenose da članovi obitelji poginulih i nestalih pomažu roniocima u pokušaju da da pronađu tijela žrtava. Policija je u subotu objavila da je među poginulima i 12 djece.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Slika nije dostupna Bangladeš: 31 poginulih u potonuću trajekta

>> Potonuo trajekt u Bangladešu: Troje mrtvih, deseci nestalih

Putnici su se iz Dake vraćali kućama na proslavu najvažnijeg islamskog praznika Kurban-bajrama. Stotine ljudi u Bangladešu svake godine poginu u sličnim nesrećama, a u posljednje dvije godine nije zabilježena neka veća zbog uvođenja oštrijih sigurnosnih mjera. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene