Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ban Ki-moon poziva Palestince da priznaju Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u subotu palestinsku vladu nacionalnog jedinstva da odgovori na očekivanja međunarodne zajednice, nakon razgovora s predsjednikom Hosnijem Mubarakom u Kairu.

Ban je dodao, u izjavama tisku, da će se susresti s palestinskim predsjednikom i šefom Fataha Mahmudom Abasom prigodom posjeta palestinskim teritorijima u nedjelju, ali ne i s premijerom Ismailom Hanijom iz suparničkog islamističkog pokreta Hamas.

Pročitajte i ovo Interventna policija na kampusu uhitili najmanje 25 ljudi VIDEO Eskalacija protupalestinskih prosvjeda: Na studente šalju interventnu policiju Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

"Očekujemo od vlade palestinskog jedinstva da odgovori na očekivanja međunarodne zajednice u vidu mira i sigurnosti u regiji", kazao je on.

Međunarodni kvartet za Bliski istok (SAD, EU, Rusija i UN) zahtijeva za nastavak izravne pomoći palestinskoj vladi da izrijekom prizna Izrael i prihvati prošle izraelsko-palestinske sporazume.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene