Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balerina optužuje Boljšoj teatar:

'To je jedan veliki bordel, nagovarali su me da spavam s oligarsima!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša solistica Boljšoj teatra, Anastazija Voločkova, optužila je taj teatar da prisiljava balerine na spavanje s bogatim mecenama, što direktor Boljšoja Anatolij Iksanov odlučno negira.

'To se uglavnom događa običnim balerinama, ali i solisticama. Nažalost generalni direktor je pretvorio Boljšoj u jednu veliku javnu kuću,' istaknula je je Voločkova gostujući u jednom radio programu, a prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

>> Plesač priznao: Organizirao sam napad kiselinom na direktora!

'Prije deset godina, kad sam igrala u teatru, stalno sam dobijala prijedloge da idem u krevet s oligarsima,' rekla je Voločkova. Ona tvrdi kako su devojke prisiljavane da idu na gala večere, pri čemu im je dano do znanja, da se poslije toga od njih očekuje da idu s nekim u krevet i imaju seks.

Ona je 2003. godine dobila otkaz zbog toga što je bila previše krupna. Iksanov je tada rekao da je previše visoka i teška da bi je muški partneri podizali. Iksanov danas odbacuje njene tvrdnje kao 'buncanje' i ne želi komentirati 'prljavštinu'.

Prijetnje

Balerina, međutim, kaže da je devojkama koje su svojeveremeno htjele odbiti takve ponude, prijetili da neće ići na turneju pa čak i da neće moći da nastupati u Boljšoj teatru.

To nije jedini skandal koji potresa čuveni moskovski teatar. Jedan od najboljih baletana Boljšoja, Pavel Dmitričenko, čeka suđenje zbog napada na umjetničkog direktora, Sergeja Filina, koji je poliven kiselinom.

Više od 300 članova teatra je prošle nedjelje potpisalo otvoreno pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, navodeći da ne vjeruju kako je Dmitričenko bio u stanju napraviti takav zločin i kako je vjerojatno priznao pod pritiskom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene