Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat baletana u Boljšoj teatru!

Plesač priznao: Organizirao sam napad kiselinom na direktora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih plesača slavnog ruskog kazališta Boljšoja priznao je kovanje zavjere s ciljem napada kiselinom na umjetničkog direktora kazališta Sergeja Filina.

Plesač Pavel Dmitričenko, koji je igrao naslovne uloge u baletima 'Labuđem jezeru' Petra Iljiča Čajkovskog i 'Ivanu Groznom' Sergeja Prokofjeva, uhićen je u jučer, zajedno s još dvojicom muškaraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djevojka ga zalila kiselinom "Mislio sam da sanjam, ali bol je bila nesnosna. Skočio sam iz kreveta i počeo vrištati" Slika nije dostupna ISPOVIJEST ZA PROVJERENO Djevojka ga zalila s oko dvije litre kiseline: "Mislio sam da je kipuća voda dok nisam osjetio okus u ustima"

>> 'Bježao sam, ali napadač me sustigao i na lice mi bacio kiselinu!'

Sva trojica priznala su krivnju, objavila je policija. Dmitričenko za organizaciju i sudjelovanje, jedan od muškaraca za izvršenje napada, odnosno bacanje kiseline Filinu u licu, a drugi za vožnju automobila kojim su pobjegli.

Napad na Filina, u jednoj tihoj ulici u Moskvi 18. siječnja, zgrozio je kulturnu javnost u Moskvi i u svijetu. Od samoga početka istrage sumnjalo se da su narušeni međuljudski odnosi u kazalištu i nemilosrdni rat za podjelu uloga motivi napada.

Spašavanje vida operacijama

Filin je bio teško ozlijeđen i liječnici su ga nekoliko puta operirali kako bi mu spasili vid. Glasnogovornica Boljšoja, Filinova bliska prijateljica, istaknula je nakon napada kako su plesaču više puta prijetili.

Filin (42) je od 1988. baletni plesač u Boljšoju, a 2008. je imenovan za umjetničkog direktora glazbenog teatra Stanislavski i Nemirovič-Dančenko u Moskvi, koji je pretvorio u jednu od najuglednijih kulturnih ustanova u Rusiji. U ožujku 2011. je u Boljšoj teatru na mjestu umjetničkog direktora zamijenio Jurija Burlaku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene