Vučić Izetbegoviću nije odgovorio na njegove SMS poruke nakon napada.


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u ponedjeljak je odlučno odbacio optužbe srbijanskih medija kako su njemu bliske osobe odgovorne za napad na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića počinjen 11. srpnja u Srebrenici.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve'' Slika nije dostupna Vučić se poklonio žrtvama u Srebrenici

'Ne daj Bože. Ja sam kazao da sam posramljen onim što se desilo premijeru Vučiću. Vidio sam u njemu jednu nadu, da popravimo odnose na Balkanu, da popravimo odnose između BiH, Srbije, Bošnjaka i Srba i još uvijek imam tu nadu', kazao je Bakir Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Beogradski tisak je pozivajući se na neimenovane policijske izvore za organiziranje izgreda u Srebrenici optužio stanovitog Asima S. uz tvrdnju kako je ta osoba bliska Izetbegoviću.

Objavljena je i fotografija te osobe no Izetbegović tvrdi da s njim nema ništa.

 Iz BiH se žale 'Ako je netko znao da navijači dolaze izazvati izgrede, trebao nam je to reći'

Slikovito je pojasnio kako bi bilo kakva njegova povezanost s napadom na srbijanskog premijera zapravo bila 'pucanj u vlastitu nogu' te da to ne bi napravio nikada i nikome, a pogotovu ne Vučiću s kojim želi raditi na normaliziranju odnosa Bošnjaka i Srba te BiH i Srbije.

Izetbegović je ipak naznačio kako je nakon napada došlo do potpunog zahlađenja u njegovoj komunikaciji s Vučićem.

Po Izetbegovićem riječima njegovi pokušaji kontaktiranja sa srbijanskim premijerom nakon izgreda u Srebrenici ostali su bez rezultata jer mu on nije odgovorio ni na SMS poruke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook