Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada delikventica namjerila se na krivu žrtvu kada je pokušala pobjeći s torbicom umirovljenice Jean Hirst, bivše engleske amaterske prvakinje u sprintu.


Djevojka se iznenadila kada je otkrila da njena žrtva, inače bivša školska prvakinja u sprintu, još uvijek ima snage, i to u dobi od 72 godine. Kada je gospođa Hirst potračala nije joj trebalo puno da sustigne djevojku, koja je opazivši kako joj se bakica približava, u strahu odbacila plijen samo kako bi mogla pobijeći.

Vezani članci Slika nije dostupna Zavirite u najmračnije pretince torbi poznatih Hrvatica Slika nije dostupna Nepopravljiva umirovljenica (80) drogirala i pljačkala usamljene vršnjake

Sve je počela tako da je umirovljena učiteljica zamolila tri mlade djevojke, da joj pokažu smjer do kazališta. Inzistirale su da ih pusti u automobil što je ona na kraju i učinila. Odvezli su se par blokova dalje, nakon čega je gospođa Hirst stala da priupita djevojke kamo dalje da vozi. No u tom trenutku jedna od njih iskoristila je situaciju te iskočila iz auta s njenom torbicom.

'Kada sam to opazila, kao da mi je opet bilo 18. Udario me adrenalin i osjetila sam nevjerojatnu snagu. Mlada pljačkašica imala je neku prednost, no ja sam u 15 sekundi pretrčala oko 70 metara i bila sam joj na korak kada me opazila. Vjerojatno je mislila da sam laka meta ali knjigu ne treba suditi prema koricama. Izraz njenog lica pokazivao je ogromno iznenađenje i u tom trenutku jednostavno je odbacila moju torbicu', prisjeća se gospođa Hirst.

Vratila se do automobila, a preostale djevojke ispričale su se za postupak njihove prijateljice, stoga je odlučila da ipak neće pozvati policiju. 'Samo sam im rekla da bi trebale pažljivije birati s kim se druže. Nisam ih baš ni mogla zadržati, a na kraju krajeva, bila sam sretna što sam uspijela doći do svoje torbice', dodala je bakica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju