Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška ironija sudbine

Avion pun djece srušio se na groblje, 14 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zrakoplovnoj nesreći poginulo je sedam djece i sedam odraslih nakon što se zrakoplov srušio na groblje ‘Holy Cross’ nedaleko od zračne luke Bert Mooney u Montani, priopćila je Savezna služba za zračni promet (FAA).

Glasnogovornik FAA Mike Fergus izjavio je da se jednomotorni zrakoplov pilatus PC-12 srušio i zapalio u trenutku kad se približavao zračnoj luci u Butteu, te da je prema prvim rezultatima 14 mrtvih, među njima i djeca. ‘Istraga je počela, a trenutačno nemamo mnogo informacija o padu zrakoplova’, rekla je Kristi Dunks, službenica Savezne službe za zračni promet.

Pročitajte i ovo Groblje Ostali šokirani Skandal u Sisku! U obiteljskoj grobnici godinama bila pokopana nepoznata žena: ''On mi je bahato odgovorio'' Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži"

>> VIDEO: Srušio se teretni zrakoplov, poginula dva člana posade

Lokalni list 'Montana Standard' objavio je da je zrakoplov prevozio djecu koja su iz Orovillea u Kaliforniji putovala na skijanje u Bozeman u Montani. Fergus je za tv mrežu CNN izjavio da je pilot predao plan leta prema kojem je trebao sletjeti u Bozeman, ali je u jednom trenutku odlučio preusmjeriti zrakoplov u Butte.

'Htio sam pomoći, ali nisam nikoga vidio'

‘Vozili smo se u blizini groblja, a odjednom smo vidjeli kako se ruši zrakoplov’, ispričala je Martha Guidoni koja je sa suprugom svjedočila nesreći. ‘Dovezli smo se na groblje da vidimo možemo li nekome pomoći, ali došli smo prekasno, Njezin suprug rekao je kako je vidio da je zrakoplov prilikom pada zapalio drvo. ‘Pogledao sam mogu li kome pomoći, ali nisam nikoga vidio, samo razbacane stvari okolo’, rekao je njezin suprug Steve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene