Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zrakoplovnoj nesreći poginulo je sedam djece i sedam odraslih nakon što se zrakoplov srušio na groblje ‘Holy Cross’ nedaleko od zračne luke Bert Mooney u Montani, priopćila je Savezna služba za zračni promet (FAA).


Glasnogovornik FAA Mike Fergus izjavio je da se jednomotorni zrakoplov pilatus PC-12 srušio i zapalio u trenutku kad se približavao zračnoj luci u Butteu, te da je prema prvim rezultatima 14 mrtvih, među njima i djeca. ‘Istraga je počela, a trenutačno nemamo mnogo informacija o padu zrakoplova’, rekla je Kristi Dunks, službenica Savezne službe za zračni promet.

>> VIDEO: Srušio se teretni zrakoplov, poginula dva člana posade

Vezani članci Zbog pune mrtvačnice, tijela drže u kontejnerima na groblju Nema mjesta u mrtvačnici pa trupla drže u metalnim kontejnerima: "Imali smo ih preventivno, ali sad ih moramo koristiti" Slika nije dostupna Tražeći mir za pokojnike, upala u labirint birokracije

Lokalni list 'Montana Standard' objavio je da je zrakoplov prevozio djecu koja su iz Orovillea u Kaliforniji putovala na skijanje u Bozeman u Montani. Fergus je za tv mrežu CNN izjavio da je pilot predao plan leta prema kojem je trebao sletjeti u Bozeman, ali je u jednom trenutku odlučio preusmjeriti zrakoplov u Butte.

'Htio sam pomoći, ali nisam nikoga vidio'

‘Vozili smo se u blizini groblja, a odjednom smo vidjeli kako se ruši zrakoplov’, ispričala je Martha Guidoni koja je sa suprugom svjedočila nesreći. ‘Dovezli smo se na groblje da vidimo možemo li nekome pomoći, ali došli smo prekasno, Njezin suprug rekao je kako je vidio da je zrakoplov prilikom pada zapalio drvo. ‘Pogledao sam mogu li kome pomoći, ali nisam nikoga vidio, samo razbacane stvari okolo’, rekao je njezin suprug Steve.