Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica austrijskih pripadnika europskih mirovnih snaga EUFOR u BiH izazvali su u ranim jutarnjim satima incident u kojemu je ozlijeđena jedna djevojka.


Načelnik Policijske uprave u Banjoj Luci Željko Stojnić izjavio je da su u narušavanju javnog reda i mira sudjelovale dvije osobe za koje je u policijskom sjedištu utvrđeno da su pripadnici EUFOR-a te dvoje mlađih Banjolučana. U incidentu je djevojka iz Banje Luke zadobila lakše ozljede.

>> BiH: Prijave protiv liječnika zbog lažnih potvrda

Vezani članci Incident na Zagrebačkoj aveniji - 3 Obrat u incidentu s prometnom redarkom: "Lagala je, nisam je ni taknuo... Tužit ću je" Granični prijelaz Zbog političkih svađa na snazi i dalje ostaju ograničenja za ulazak u BiH

Stojnić je dodao da su pripadnici EUFOR-a, koji su davali dojam alkoholiziranosti, saslušani u policijskoj upravi te da nisu bili uhićeni jer posjeduju imunitet od progona.  Iz sjedišta misije EUFOR-a u BiH u nedjelju su priopćili da su dvojica austrijskih pripadnika EUFOR-a sudjelovali u izgredu o čemu će provesti temeljitu istragu.

Po medijskim navodima izgred se dogodio iza 4:00 sata u središtu Banje Luke kada su dvojica pripadnika EUFOR-a napali jednu Banjolučanku kojoj je u pomoć pritekao mladić. U tome trenutku na licu mjesta su se pojavili pripadnici lokalne policije. Djevojka je zadobila ozljede kuka, dok je Banjolučanin prošao neozlijedjen.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook