Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvrgnuti policijskom ispitivanju

Austrija izručila Mađarskoj napadače na rukometaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijske su vlasti danas izručile Mađarskoj dvojicu muškaraca koje se sumnjiči da su 8. veljače ubili rumunjskog rukometaša Mariana Cozmu, teško ranili hrvatskog rukometnog vratara Ivana Pešića i ozlijedili srpskog rukometaša Žarka Šešuma.

Dvojica osumnjičenika, Sandor Raffael i Gyozo Nemeth, stigli su u petak prijepodne pod policijskom pratnjom u mađarski grad Veszprem, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI. Neposredno nakon toga osumnjičenici su podvrgnuti ispitivanju, izjavila je glasnogovornica policije Piroska Varadi. Napad se dogodio u noći na 8. veljače, kad su rukometaši mađarskog prvaka Veszprema u jednom lokalu slavili rođenje djeteta jednog od suigrača.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

>> Uhićen i četvrti napadač na rukometaše

Nakon verbalnih sukoba, 30 nepoznatih osoba nasrnulo je na rukometaše, pri čemu je ubijen rumunjski rukometaš Cozma, hrvatski rukometni vratar Pešić zbog uboda nožem izgubio je bubreg, a srpski rukometaš Žarko Šešum zadobio je prijelom lubanje.

>> Sztojka: Nisam kriv za Cozminu smrt

Dvojica glavnih osumnjičenih uhićena su iste večeri u Austriji dok su s jednom ženskom osobom pokušavali pobjeći u Italiju.Osumnjičeni su već osuđivani zbog nasilja. U međuvremenu su u Mađarskoj uhićene još tri osobe koje se sumnjiče za sudjelovanje u napadu. Zločin u Veszpremu nanio je teški udarac mađarskom rukometu, a istodobno je izazvao nove etničke napetosti u Mađarskoj jer osumnjičeni napadači pripadaju romskoj manjini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene