Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio odvjetnik

Assange će razgovarati s britanskom policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea rekao je da su on i njegov klijent u procesu dogovaranja susreta s britanskom policijom.

39-godišnjeg Assangea Švedska traži kako bi ga ispitala o optužbama za silovanje, seksualno zlostavljanje i nezakonito prisiljavanje a londonska policija nalog za uhićenje primila je ranije u ponedjeljak, rekao je agenciji Reuters izvor iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dokaz o pokretanju istrage? SAD od Twittera traži podatke o Assangeu Slika nije dostupna Iz kućnog pritvora Assange: Progone me kao američke Židove 50-ih!

>> WikiLeaks: Hrvatska tvrtka kršila embargo nametnut Iranu

>> Assangeov odvjetnik: Imamo uznemirujuće dokumente

Australac čije su internet stranice WikiLeaks u središtu spora oko objavljivanja tajnih dilomatskih dokumenata SAD-a zanijekao je optužbe. 'Kasno popodne nakon završetka radnog vremena dobio sam poziv od policije koja je rekla da je dobila zahtjev za izručenje iz Švedske', rekao je odvjetnik Marc Stephens televiziji BBC.

'Oni zahtijevaju razgovor s Julianom Assangeom. On nije ni za što optužen. U postupku smo stvaranja uvjeta za dogovorni sastanak s policijom kako bi olakšali rješavanja potrebnih pitanja i odgovora', rekao je.

On je u intervjuu rekao da će se to dogoditi u 'doglednoj budućnosti' ali nije mogao navesti točan rok. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene