Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentinu pogodilo sniježno nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na argentinsko-čileanskoj granici pao je obilan snijeg te iznenadio vozače koji se nisu pripremili za zimske uvijete. Šest tisuća kamiona je ostalo zarobljeno u sniježnoj mećavi.

Na Cristo Redentor, argentinsku provinciju koja graniči s Čileom, usred lipnja je palo čak nekoliko metara snijega.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Mećava u Rusiji Prometni kolaps VIDEO Nevjerojatni prizori iz Rusije: Jedna od najvećih snježnih mećava u posljednjem desetljeću zamela glavni grad

Ceste u tom dijelu zemlje su zatvorene, a vlasti su poslali ralice da očiste glavnu autocestu. Ali unatoč tome, otvaranje cesta ne očekuje se prije ponedjeljka.

'Situacija je, kao što i sami vidite, jako loša. No, ralice rade unatoč sniježnoj oluji. Na trenutke, ovom provincijom puše i jak vjetar, do 160 km/h, koji usporava čišćenje cesta', rekao je glasnogovornik civilne zaštite.

'Mislim da ovdje ima 6 ili 7 tisuća kamiona. Neki će prespavati u kamionima, a neki su već unajmili sobe. Oni iz Mendoze su se vratili u grad', rekao je jedan vozač kamiona.

Prolaz Cristo Redentor je važan za trgovinu između članica Južnoameričkog trgovačkog bloka, Mecosur. Ova snježna oluja usporit će trgovinu ali i ošteti članice bloka za pozamašnu svotu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene