Arcan Cetin (Foto: AFP)
Arcan Cetin (Foto: AFP)

Američka policija identificirala je napadača na trgovački centar u Burlingtonu, u američkoj saveznoj državi Washington, u kojemu je ubijeno petero ljudi, utvrdivši da je riječ o osobi turskog podrijetla.


Policija je objavila kako je riječ o 20-ogodišnjem Arcanu Cetinu, stanovniku obližnjeg gradića Oak Harbour, koji je uhićen 24 sata nakon napada.

Ured FBI-ja u Seattleu priopćio je kako nema dokaza da napad ima terorističku pozadinu.

Napadač je u petak navečer u trgovačkom centru Cascade Mall zapucao iz puške, ubivši četiri žene i jednog muškarca, priopćila je ranije policija. Napadač je potom pješice pobjegao.Jedna od njegovih žrtava je i 16-godišnjakinja koja je u trgovački centar došla s majkom i sestrom, piše Sky News. Majka ubijenje izjavila je kako je djevojka preživjela karcinom. U trgovačkom centru su se razdvojile, a nakon pucnjave više ju nisu mogle pronaći.

Policija je ranije napadača opisala kao Hispanoamerikanca, da bi potom utvrdila da je riječ o mladiću rođenom u Turskoj, koji ima stalni boravak u Sjedinjenim Državama.

Motiv napada još uvijek je nepoznat, a jedini dostupan podatak za sada je taj da je Cetinova bivša djevojka radila u kozmetičkom odjelu trgovinskog centra, u kojem je napad i izveden.

Burlington je gradić od 8.000 stanovnika i nalazi se 100-njak kilometara sjeverno do Seattlea. (Hina/N.C.)