Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od polovine Nijemaca podupire treći paket financijske pomoći Grčkoj o kojem se Atena dogovorila s vjerovnicima, ali velika većina sumnja u grčku spremnost na provođenje potrebnih reforma, pokazala je u ponedjeljak anketa.


Nakon 17 sati pregovaranja čelnici eurozone natjerali su Grčku da preda dio suvereniteta vanjskim supervizorima, a zauzvrat su pristali razgovarati o 86 milijarda eura pomoći da bi ta gotovo bankrotirana zemlja ostala u eurozoni.

Vezani članci Neredi u Ateni - 1 "Drotovi, van iz naših četvrti": Prosvjednici kamenjem i molotovljevim koktelima krenuli na policiju, oni uzvratili suzavcem i vodenim topovima Policija tuče mladića u Grčkoj Pojavila se snimka policije koja pred zgroženim prolaznicima nemilosrdno mlati mladića, izbili sukobi

Atena sad ima precizne rokove kojih se mora držati i primijeniti nepopularne reforme poreza na dodanu vrijednost i mirovina, uvesti proračunske rezove, promijeniti pravila bankrota i donijeti EU-ov zakon o bankama.

GRČKA BI DRAMA MOGLA POSTATI TRENUTAK ISTINE 'Merkel hoda po žici'

U anketi koji je provela agencija Infratest 52 posto ispitanika u Njemačkoj kaže da je dobro dalje pomagati Grčkoj, a 44 posto da nije. Na pitanje o reformama i smanjenju potrošnje koje Atena mora provesti, 57 posto ispitanika kaže da su mjere adekvatne, a 22 posto ih smatra nedovoljnima. Samo 13 posto misli da su uvjeti prestrogi.

Gotovo četvrtina ispitanika misli da se Grčkoj ne može vjerovati da će reforme i provesti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook