Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel je omiljena čelnica Britanaca, Nijemaca, Talijana i Španjolaca, ispred francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, prema ispitaivanju OpinionWay kojeg je u subotu objavio francuski dnevni list Le Figaro.


Prema toj anketi 65 posto ispitanih ima dobro mišljenje o Merkel a 51 posto o Sarkozyju. Slijede ih britanski premijer Gordon Brown i predsjednik španjolski vlade Jose Luis Zapatero sa po 45 posto glasova, a na začelju je sa 25 posto šef talijanske vlade Silvio Berlusconi.

Na pitanje utjecaja petorice čelnika na europskoj razini, francuski predsjednik i njemačka kancelarka su dobili izjednačenih 72 posto glasova ispitanih, Brown 56 posto, Berlusconi 45 posto i Zapatero 38 posto.

Vezani članci Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima" Slika nije dostupna Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

Ispitivanje je izvedeno između 26. i 28. svibnja na reprezentativnom uzorku od 4040 osoba podjednako Britanaca, Nijemaca, Španjolaca i Talijana, putem on line sustava CAW (Computer assisted web interview). (Hina)