Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju što se dogodilo

Analitičari tvrde: Američki novinar nije ubijen pred kamerom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno tjedan dana nakon krvavog ubojstva američkog novinara britanski su analitičari izašli u javnost s informacijama o tome kako se to ubojstvo zapravo i nije dogodilo pred kamerama.

Kada je IS je objavio video koji prikazuje kako militant islamske države američkom novinaru Jamesu Foleyu odrubljuje glavu, svijet je ostao u šoku.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Točno tjedan dana nakon krvavog ubojstva američkog novinara britanski su analitičari izašli u javnost s informacijama o tome kako se to ubojstvo zapravo i nije dogodilo pred kamerama, piše Telegraph.

Objavljena je posljednja poruka ubijenog novinara svojoj obitelji!

Prema njima, američkog su novinara militanti ubili nakon snimanja videa. Također su stali u obranu britanskog džihadista, odgovornog za smrt Foleya.

Egzekucija Jamesa Foleya, prema analitičarima, odvila se tek nakon snimanja, kada se kamera ugasila, a njegov egzekutor, džihadist s britanskim naglaskom možda nije taj koji ga je ubio.

Petominutni video egzekucije, štravična propaganda islamske države, analizirao je međunarodni tim forenzičara koji surađuje s policijskim snagama diljem svijeta, a uočili su i neke nepravilnosti. Prema njima video koji je obišao cijeli svijet je montiran, provučen kroz nekoliko filtera i sadržava neke efekte koji se mogu dodati samo preko programa za obradu.

Uznemirujuća fotografija šokirala svijet: Dječak rekonstruirao smrt američkog novinara!

'Mislim da je video montiran', rekao je jedan od forenzičara te dodao 'mislim da je do egzekucije ipak došlo, no nakon što je kamera ugašena'.

A razlog zbog čega vjeruju u fotomontažu su neočekivani zvukovi novinara Foleya koji nisu u skladu s onime kako bi zapravo zvučala osoba koja umire, tj. zvukovi koji bi se najvjerojatnije čuli nakon ovako teškog ubojstva koje bi također imalo i više krvi.

Forenzičari i analitičari ne tvrde da do ubojstva nije došlo, već tvrde da je prema njima snimka svakako montirana.

Koji je razlog tome, što su džihadisti htjeli postići i što e zapravo dogodilo Jamesu Foleyu, nitko ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene