Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amnestirano vodstvo republikanaca u slučaju Foley

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici republikanske većine u Predstavničkiom domu bili su nesavjesni, a u nekim slučajevima su i 'svjesno ignorirali' neprilično pristupanje bivšeg kongresnika Marka Foleya mladim poslužiteljima, no nisu prekršili nikakva pravila postupanja, objavio je Odbor za etiku američkog Kongresa.

Mark Foley, republikanski kongresnik iz Floride u rujnu je podnio ostavku nakon što je TV mreža ABC objavila sadržaj njegove seksualno eksplicitne e-mail prepiske s nekoliko maloljetnih kongresnih poslužitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kongres odbacio plan sanacije, SAD pred financijskim krahom?! Slika nije dostupna Kongres i administracija usuglasili plan sanacije od 700 milijardi dolara

Odbor za etiku je istraživao je li republikansko vodstvo znalo za nedolično ponašanje kongresnika Foleya, koji je u Washingtonu bio poznat kao homoseksualac što je kasnije i priznao, ili mu je gledalo kroz prste.

Odbor je u zaključcima istrage naveo kako je kolektivni neuspjeh nekih zastupnika i njihovih pomoćnika to što nisu dublje istražili slučaj, jer je taj njihov propust značio 'ne samo lošu prosudbu, već istodobno i aktualnu opasnost za kongresne poslužitelje i integritet institucije Kongresa'.

Seksualni skandal s Foleyem, zajedno s nizom korupcijskih skandala njezinih zastupnika, znatno je pridonio porazu vladajuće Republikanske stranke na kongresnim izborima održanim početkom prošloga mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene