Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj u Pakistanu

Amerikanci na ulicama slave smrt bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci slave smrt najpoznatijeg terorista na svijetu.

Osama bin Laden - mozak iza najveće terorističkog čina u povijesti SAD-a ubijen je. Ubile su ga američke snage u vili u predgrađu Islamabada zajedno s ostalim članovima obitelji.
Tisuće Amerikanaca u većim gradovima spontano je izašlo na ulice i slave, a najveće veselje je oko mjesta gdje su nekad stajale zgrade WTC-a u New Yorku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Ljudi iza operacije Bivši pripadnik Navy Sealsa: Osamu je ubila elita elite

'Uzbuđen sam. Nadam se da je ovo prekretnica i povratak jedinstvu', kazao je Njujorčanin Nick Kurczewski, koji je na vijest o smrti Bin Ladena pojurio na mjesto gdje su nekada stajali tornjevi blizanci Svjetskog trgovačkog centra uništeni u napadu 2001. godine.

>> UŽIVO: Ubijen je Osama bin Laden

>> 'Moramo ostati budni, Al-Kaida će nastaviti s napadima!'

Ispred Bijele Kuće mnoštvo uzvikuje 'USA!USA!' i 'Hey, hey, goodbye' te pjevaju američku državnu himnu. Stanovnici Long Beacha u Kaliforniji ispaljivali su vatromet, a vozači automobila u znak podrške trube po ulicama.

 

'Moramo biti ovdje kako bi proslavili svi zajedno. Vrlo sam sretan zbog današnjih vijesti', kazao je Stephen Kelley, bivši američki marinac koji je sudjelovao u ratu u Perzijskom zaljevu.

'Ovo je za nas važna vijest, kao i za cijeli svijet. Njegova smrt ne može olakšati našu bol ili vratiti naše voljene, no donosi nam utjehu činjenica da glavni mozak iza tragedije 11. rujna više ne može širiti zlo svijetom', kazao je predsjednik Udruge obitelji stradalih Flight 93 Gordon Felt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene