Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne misle da ima poboljšanja

Amerikanaci ne vjeruju Obaminu planu oporavka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Amerikanaca misli da plan za oporavak gospodarstva vrijedan 787 milijarda dolara koji je prije šest mjeseci prihvaćen na prijedlog administracije predsjednika Baracka Obame, dosad nije imao nikakva pozitivna učinka na gospodarstvo, po anketi objavljenoj u ponedjeljak.

41 posto ispitanika ocjenjuje da se stanje u gospodarstvu popravilo zahvaljujući tim troškovima, a 57 posto da se ništa nije promijenilo i da se recesija iz 2007. čak i produbila, po toj anketi koju su proveli USATodya/Gallup. Tek 18 posto anketiranih misli da su golemi iznosi utrošena novca omogućili da se poboljša njihova osobna financijska situacija, a 68 posto nije osjetilo nikakvu promjenu.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Posljedice pada kreditnog rejtinga SAD-a Azijske burze su potonule, G7 umiruje financijska tržišta

>> VIDEO: Predah Obame u Yellowstoneu

Dugoročni rezultati

Što se tiče dugoročnih rezultata ovog plana koji čine paket fiskalnih mjera i novi troškovi, mišljenje Amerikanaca je podjednako podijeljeno: 38 posto misli da će on pomoći oporavku gospodarstva u cjelini, a 38 posto da će pridonijeti njegovu pogoršanju. Na osobnom planu, 29 posto ispitanika očekuje da će se njihov položaj popraviti zahvaljujući oporavku, 34 posto da će se pogoršati, a 36 posto ne očekuje nikakve promjene. Anketa je provedena od 6. do 9. kolovoza među 1.010 odraslih ispitanika, uz marginu pogreške plus/minus četiri postotna boda. (Hina)

Vjerujete li da će Obamina admnistracija izvući SAD iz krize?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene