Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki dnevni list The Boston Globe objavio je u nedjelju satiričnu naslovnicu na kojoj prikazuje što bi se moglo dogoditi sa Sjedinjenim Državama ako Donald Trump bude izabran za predsjednika.


List nosi datum 9. travnja 2017. i naslov "Počinju deportacije", najavljujući članke o Trumpovom ispunjenju predizbornih obećanja da će deportirati milijune ilegalnih doseljenika.

Vezani članci Donald Trump Trumpizam nakon Trumpa: "Predaje zemlju i svijet u puno lošijem stanju nego što ga je naslijedio. To je njegova mračna ostavština" Napeta atmosfera u SAD-u ne jenjava ni danima nakon provedenih predsjedničkih izbora - 2 Američka sutkinja hrvatskih korijena: "Glasači Trumpu slijepo vjeruju, ali pravosuđe tako ne funkcionira"

Ostali članci detaljno skiciraju opasnost trgovinskog rata s Kinom i Meksikom, odbijanje američkih vojnika da ubijaju obitelji terorista, kao i strože zakone o kleveti, usmjerene protiv novinara.

The Boston Globe u uvodniku piše: "Vizija Donalda J. Trumpa o budućnosti naše nacije duboko uznemiruje i duboko je neamerička".

Objašnjavaju da satiričnom naslovnicom privode Trumpovu retoriku "logičnom završetku" kako bi čitateljima dali do znanja da "njegova vizija Amerike obećava da će u stvarnom životu biti podjednako strašna kao što je na novinskom papiru".

Pozivaju republikansku stranku da na konvenciji u srpnju podupre drugog kandidata, navodeći kao moguće alternative bivšeg kandidata Mitta Romneya odnosno predsjednika Zastupničkog doma Paula Ryana.

Trump je na skupu u Rochesteru kritizirao satiričnu naslovnicu The Boston Globea, ocijenivši je "glupom". "Bezvrijedna je, jeftina", kazao je Trump, nazivajući priču izmišljenom i nepoštenom. (Hina)