Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Militant al Qaede iz SAD-a Adam Gadahn pozvao je islamske militante da američkog predsjednika Georgea W. Busha dočekaju bombama kada ovoga tjedna posjeti Bliski istok.


"Nemojte ga dočekati cvijećem i aplauzima nego bombama i zamkama" rekao je Gadahn u 50-minutnoj video snimci objavljenoj u nedjelju na internetu. Zapis je većinom snimljen na engleskom jeziku i namjenjen
e američkoj javnosti.

Vezani članci Na radnike HEP-a bacio bombu - 2 Bombaš iz Pakraca u istražnom zatvoru: Prijavljen za trostruki pokušaj ubojstva i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari Ante Bagarić Svi se pitaju što je s tim bombama i eksplozivima? ''Društvo je sa emocionalne strane odavno krenulo u krivu ulicu, nismo spremni suočiti se s tim''

Gadahn, poznat i kao Azzam Amerikanac, veći dio snimke nazvane "Poziv na razmišljanje i pokajanje" posvetio je detaljnom objašnjenju mana američke vanjske politike i zapadne kršćanske civilizacije te njihovog poraza od islama i muslimana.

"Prvo je pitanje koje bi Amerikanci mogli postaviti je: je li
Amerikanac doista poražen? Odgovor je da i to na svim frontovima", kaže Gadahn, koji se na snimci pojavljuje s dugom bradom, naočalima i arapskom maramom.

Autentičnost snimke nije se mogla odmah potvrditi no objavio ju je As-Sahab, medijsko krilo al Qaede.

Gadahn je preobraćenik rođen u Kaliforniji i prvi Amerikanac optužen za izdaju nakon Drugog svjetskog rata. Vjeruje se da se nalazi u Pakistanu. Do sada je u ime al Qaede napravio više snimki, a u kolovozu je upozorio SAD i njegove saveznike na napade koji se pripremaju na veleposlanstva i diplomate u znak odmazde za akcije SAD-a u Iraku i Afganistanu. U svibnju je upozorio da će se uskoro dogoditi napadi gori od onih 11. rujna.