Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki član Al Qaide poziva da dočekaju Busha bombama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militant al Qaede iz SAD-a Adam Gadahn pozvao je islamske militante da američkog predsjednika Georgea W. Busha dočekaju bombama kada ovoga tjedna posjeti Bliski istok.

"Nemojte ga dočekati cvijećem i aplauzima nego bombama i zamkama" rekao je Gadahn u 50-minutnoj video snimci objavljenoj u nedjelju na internetu. Zapis je većinom snimljen na engleskom jeziku i namjenjen
e američkoj javnosti.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Gadahn, poznat i kao Azzam Amerikanac, veći dio snimke nazvane "Poziv na razmišljanje i pokajanje" posvetio je detaljnom objašnjenju mana američke vanjske politike i zapadne kršćanske civilizacije te njihovog poraza od islama i muslimana.

"Prvo je pitanje koje bi Amerikanci mogli postaviti je: je li
Amerikanac doista poražen? Odgovor je da i to na svim frontovima", kaže Gadahn, koji se na snimci pojavljuje s dugom bradom, naočalima i arapskom maramom.

Autentičnost snimke nije se mogla odmah potvrditi no objavio ju je As-Sahab, medijsko krilo al Qaede.

Gadahn je preobraćenik rođen u Kaliforniji i prvi Amerikanac optužen za izdaju nakon Drugog svjetskog rata. Vjeruje se da se nalazi u Pakistanu. Do sada je u ime al Qaede napravio više snimki, a u kolovozu je upozorio SAD i njegove saveznike na napade koji se pripremaju na veleposlanstva i diplomate u znak odmazde za akcije SAD-a u Iraku i Afganistanu. U svibnju je upozorio da će se uskoro dogoditi napadi gori od onih 11. rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene