Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna vježba

Američki borbeni zrakoplovi bacili bombe na Veliki koraljni greben

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki borbeni zrakoplovi bacili su neaktivne bombe na Veliki koraljni greben kod obale Australije tijekom vojne vježbe, javlja BBC.

Dva zrakoplova bacila su četiri bombe u more gdje je dubina veće od 50 metara, dalje od koralja kako bi sveli štetu na najmanju moguću mjeru štetu, priopćila je američka mornarica. Svaka bomba je teška 226 kilograma, navodi američka televizijska mreža NBC. Dvije bombe su već bile neaktivne, a dvije su deaktivirali prije nego što su ih bacili.

Pročitajte i ovo Pilot "doma smo!" Piloti Rafalea nisu skrivali emocije: "Javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra" Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane!

>> Turističke destinacije koje bi uskoro mogle nestati!

Zrakoplovi tipa AV-8B Harrier namjeravali su baciti bombe na obližnji otok, ali je vježba u utorak bila prekinuta. Imali su malo goriva, a nisu mogli sletjeti s bombama, dodala je mornarica. Američke i autralske oružane snage održavale su zajedničku vojnu vježbu nazvanu Talisman Samber.

Veliki koraljni greben, koji se proteže više od 2.600 kilometara uzduž australske istočne obale, najveća je svjetska koraljna struktura s bogatim podvodnim životom i nalazi se na UNESCO-ovom Popisu mjesta svjetske baštine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene