Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li ih posjetili?

Turističke destinacije koje bi uskoro mogle nestati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo su destinacije kojima prijeti uništenje.

Ukoliko ste planirali posjetiti neka od odredišta s našeg sljedećeg popisa, morat ćete se požuriti. Njima, naime, prijeti nestanak pa ih uskoro više neće biti, piše oe24.at.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Gužve u Dubrovniku - 5 navala turista Kako do rješenja problema koji muči jednu od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija: Gužve u povijesnoj jezgri prate se i - aplikacijama

1. Antarktik
Ogromne se ledene stijene i sante brzo tope, a razina vode rapidno raste. Ljudi i životinje stoga gube životni prostor i prisiljeni su otići odatle.

2. Venecija
Fenomen 'acqua alta' još više povećava razinu mora u 'Vodenom gradu', stoga je njegova egzistencija dovedena u pitanje.

3. Bajkalsko jezero
Industrijalizacija, prenaseljenost i pretjeran izlov ribe povećavaju neravnotežu u ovom jezeru, kojemu prijeti nestanak.

4. Mrtvo more
Samo je pitanje vremena kad će se Mrtvo more pretvoriti u golemu pustinju soli. Sve veća potrošnja morske vode uzrok je što razina ovoga mora svake godine opadne za otprilike jedan metar.

>> VIDEO Mjesto gdje je medvjed 'domaća' životinja

5. Maldivi
Ovo atolsko otočje nije više od jednog metra. Pitanje je vremena kad će ga ocean preplaviti i zbrisati s lica Zemlje.

6. Veliki koraljni greben
Ukoliko želite izbliza doživjeti podmorski svijet Velikog koraljnoga grebena morat ćete požuriti. Ovaj se australski raj za ronioce bori za opstanak. Već je pet posto koraljnih grebena teško oštećeno.

7. Kilimandžaro
Vrh je ove planine već 12.000 godina prekriven snijegom. Međutim, obzirom na konstantni rast temperatura, ovom vrhu prijeti trajno otapanje i od snježnog bi vrha mogla ostati tek uspomena.

8. Amazona
Baš kao što amazonskoj prašumi prijeti nestanak, tako je i sama rijeka Amazona u opasnosti zbog konstantne industrijalizacije i promjene klime.

9. Otočje Hallig u Sjevernom moru
I do 50 puta godišnje na ovom otočju bjesne oluje, pa je jedno od najvećih svjetskih močvarnih područja u opasnosti od nestajanja.

10. Nacionalni park Everglades
Deseci ugroženih biljnih i životinjskih vrsta žive u ovom parku. Najveći je to park suptropske divljine u SAD-u. Poplave i oluje, ali i rastuća urbanizacija, prijete livadama i močvarama, a mogle bi dovesti i do potpunog uništenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene