Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka vojska zabranila je svojim djelatnicima posjet internetskim stranicama listova New York Timesa i britanskog Guardiana, jer objavljuju sadržaj tajnih depeša američkih diplomata, koje im je dostavio WikiLeaks.


Glasnogovornik američkog ratnog zrakoplovstva Toni Tones rekao je medijima kako je djelatnicima blokiran pristup najmanje 25 web stranica, koje su objavile podatke o WikiLeaks dokumentima. Za američko ratno zrakoplovstvo, sve to spada pod rutinsko blokiranje internetskih stranica koje sadrže nedoličan sadržaj i malware (štetan software). U tu kategoriju su svrstali i web stranice koje objavljuju materijal s WikiLeaksa.

Vezani članci Potpuno prekrivena žena (Foto: Getty Images) Desna, antiislamska skupina predložila, a Švicarci izglasali: Zabranjuje se nošenje burki u trgovinama, restoranima i na javnim mjestima Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

>> Obama izrazio žaljenje stranim čelnicima zbog WikiLeaksa

Njihov potez u skladu je s pokušajem američke vlade da umanji štetu koja se stvara objavom povjerljivih i tajnih depeša američkih diplomata putem WikiLeaksa. Pentagon je već svojim djelatnicima zabranio odlazak na stranice WikiLeaksa, jer se informacije koje se objavljuju na tim stranicama, službeno i dalje smatraju tajnima.