Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isprika Turskoj i Meksiku

Obama izrazio žaljenje stranim čelnicima zbog WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U telefonskim pozivima čelnicima Turske i Meksika, američki predsjednik Barack Obama je izrazio žaljenje zbog djelovanja internetske stranice WikiLeaks, koja je objavom povjerljive prepiske američke diplomacije naštetila odnosima SAD-a s drugim zemljama.

Obama je u pozivu meksičkom predsjedniku Felipe Calderonu i turskom premijeru Recepu Tayyip Erdoganu, 'izrazio žaljenje zbog djelovanja WikiLeaksa koje je za osudu', objavila je Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove''

U oba poziva, prema navodima Bijele kuće, Obama i njegovi sugovornici su se 'složili da neodgovorna djela (WikiLeaksa) ne trebaju odvratiti njihove dvije zemlje od važne suradnje'.

>> Vatikan upozorava na vjerodostojnost informacija s WikiLeaksa

SAD nije potvrdio točnost objavljenih diplomatskih depeša, a američki dužnosnici ih i dalje smatraju povjerljivima, pribavljenim kaznenim djelom, i ne žele ih komentirati.

Obama je također čestitao Calderonu na uspjehu klimatskog summita UN-a u Cancun.

'Predsjednik Obama čestitao je predsjedniku Calderonu za njegovo vodstvo i odličan rad Meksika u predsjedanju konferencijom u Cancun do uspješnog završetka, koji se nastavlja na povijesni sporazum iz Kopenhagena i napredak u naporima da se riješe izazovi klimatskih promjena', ističe Bijela kuća u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene