Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka studentica Amanda Knox osuđena je sinoć nakon ponoći u Italiji na zatvorsku kaznu u visini od 26 godina zbog umorstva cimerice prije dvije godine.


Sud u Perugii osudio je 22-godišnju Knox zbog umorstva engleske studentice Meredith Kercher, a Talijan Rafaele Sollecito, dečko Amande Knox, jedan od sudionika u zločinu osuđen je na 25 godina zatvora.

Knox je proglašena krivom za planiranje umorstva svoje sustanarke u zajedničkom stanu u Perugii, a i ona i Sollecito tvrdili su da su nedužni. Kercher je prije dvije godine pronađena u stanu prerezanog vrata. Za sudjelovanje u istom zločinu, u listopadu 2008. osuđen je Rudy Guede iz Obale Bjelokosti, čiji su tragovi DNK otkriveni na tijelu ubijene. (Hina)
 

Vezani članci Suđenje Ivani Teni Gotovac za prometnu nesreću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Suđenje bivšoj djelatnici HAC-a za prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica: "Bila sam pijana, ali nisam pobjegla" Policija (Foto/Arhiva: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Preminula studentica u Zadru: Djevojci dao drogu, a kada joj je pozlilo, nije joj pomogao