Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanski premijer Edi Rama odlučio je putovati u posjet Srbiji unatoč incidentu zbog kojega je u utorak navečer u Beogradu prekinuta nogometna utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije, izvijestila je službena Tirana.


Neredi na utakmici potaknuli su pitanja o tomu hoće li se prvi posjet šefa albanske vlade Beogradu u posljednjih 68 godina realizirati. No zamjenik albanskog premijera Niko Peleshi u petak je rekao kako je premijer Rama potvrdio da je odlučio putovati u posjet Beogradu.

Aleksandar Vučić: Svrha incidenta na utakmici bila je poniziti Srbiju

Stajalište albanskih vlasti o tom posjetu i dalje je jednako "unatoč razočaranju što su ga prouzročili incident na utakmici i reakcija srbijanskih dužnosnika". Odlučeno je da se posjet realizira, rekao je Peleshi. "Posjet je u interesu obiju zemalja, no na srbijanskoj je strani da potvrdi svoj angažman na ovom pitanju kao i jamstvo da će se sve odvijati u najboljem redu", kazao je.

Izgred izazvan u utorak na stadionu u Beogradu spuštanjem zastave velike Albanije daljinski upravljanom letjelicom prerastao je u opću tučnjavu i definitivan prekid kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook