Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bujar Nishani

Albanski parlament izabrao novog predsjednika države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u albanskome parlamentu izabrali su u ponedjeljak za predsjednika države Bujara Nishanija, za čije se imenovanje zalagala vladajuće većina koja je odbacila pozive zapadnih zemalja na postizanje konsenzusa u ime nacionalnog jedinstva

Bivši ministar unutarnjih poslova i član vladajuće Demokratske stranke Nishani dobio je 73 od 76 glasova na tajnom glasovanju u parlamentu od 140 zastupnika. Zastupnici glavne oporbene Socijalističke stranke nisu glasovali.

Nishanijev izbor je korak unatrag za napore Europske unije da ublaži političke napetosti u Albaniji, gdje su u oporbenim prosvjedima prošle godine četiri osobe izgubile život.

Na prethodne tri sjednice parlamenta nije postignuta većina od tri petine zastupnika potrebna za izbor kandidata za predsjednički položaj, koji je u velikoj mjeri ceremonijalan.

U četvrtom krugu glasovanja bila je dovoljna obična većina koju ima vlada Demokratske stranke premijera Salija Berishe. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene