Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Atenska Akropola morala se u ponedjeljak zatvoriti za posjetitelje zbog nepodnošljive vrućine u glavnom gradu i cijeloj Grčkoj, odlučio je sindikat zaštitara atenskih znamenitosti.


Ta iznimna mjera o kojoj je obaviješteno ministarstvo kulture donesena je kad se temperatura u Ateni popela na 42 stupnja Celzijusa, najtoplijeg dana u godini koji je dosad zemlja doživjela.

Ostaci Akropole, antičke znamenitosti Grčke, nalaze se na stijeni bez hlada na vrhu brežuljka u središtu Atene, do koje posjetitelji dolaze nakon teška uspona.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Bjesne požari na zapadu SAD-a: Vatrogasci se u ekstremnim uvjetima bore s vatrom koju su izazvale rekordne temperature Slika nije dostupna Grčka: Akropola ponovno zatvorena zbog prosvjeda

>> Atena će dopustiti snimanje reklama na Akropoli

Sindikat je upozorio na opasnost od vrtoglavica i mučnine kako među posjetiteljima tako i među zaštitarima, a vrućina i nedostatak vjetra povećali su i razinu atmosferskog zagađenja u Ateni.

Velike vrućine koje traju u Grčkoj od 6. srpnja trebale bi splasnuti od utorka za 6 do 8 stupnjeva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.