Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosna i Hercegovina može funkcionirati samo kao decentralizirana država, a ako se pri tom ustrajava na opstanku entiteta onda ih mora biti tri kako bi i Hrvati u jednome od njih bili većina, ocijenio je predsjednik HDZ 1990. Božo Ljubić.


"Ako ostajemo kod entiteta onda moramo dobiti entitet s hrvatskom većinom", kazao je Ljubić u intervjuu kojega su u petak objavile banjolučke "Nezavisne novine".

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović u Zemuniku Milanović o cijeni benzina: "Rast cijena neće stati. Benzin neće više nikad biti jeftin" Dragan Čović "Podržat ću dokument uz ove dvije izmjene": Čović objavio uvjete za potpis

Potvrdio je kako je njegova stranka spremna pregovarati i o svim drugim rješenjima ako će ona doprinijeti da se prava naroda urede na jednak način.

Ljubić je upozorio kako se pitanje položaja Hrvata u BiH ne može promatrati samo kroz stanje u Federaciji BiH pa ni preustroj tog entiteta ne može biti rješenje za postojeće probleme.

"Nesporno je da nisam zadovoljan funkcioniranjem FBiH i položajem Hrvata u procesu odlučivanja no situacija nije ništa bolja na razini države ili Republike Srpske" izjavio je Ljubić.

On je podsjetio kako u tom entitetu hrvatske ministre postavljaju srpske stranke a 98 posto Hrvata koliko ih je tamo živjelo prije rata i danas je u statusu prognanih ili izbjeglih.

"U budućoj prekompoziciji BiH želimo biti subjekt a to znači da neću pristati da vitalne nacionalne hrvatske nacionalne interese štite Srbi i Bošnjaci", kazao je Ljubić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju