Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indonezijski ronioci uspjeli su izvući tijelo jednog od pilota zrakoplova kompanije AirAsia koji se u prosincu srušio u Javansko more sa 162 putnika i članova posade, priopćio je u subotu voditelj akcije spašavanja.


Ronioci su tijelo pronašli u pilotskoj kabini u petak i još je uvijek bilo privezano sigurnosnim pojasom, no za sada se ne zna radi li se o indonezijskom kapetanu ili francuskom kopilotu, kazao je Bambang Sulistyo.

Vezani članci Mjesto pada aviona u Iranu Zapovjednik Islamske revolucionarne garde preuzeo odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona: "Volio bih da sam umro" Justin Trudeau Kanadski premijer prozvao Iran za rušenje ukrajinskog zrakoplova: "Imamo informacije iz više izvora da je avion srušen iranskom zemlja-zrak raketom, moguće nenamjerno"

Prema njegovim riječima, ronioci će u subotu pokušati izvući na površinu i tijelo drugog pilota, za kojeg se također vjeruje da je u pilotskoj kabini. Do sada su pronađena 92 tijela, dodao je Silityo.

Indonezija: Vojska prekinula operaciju izvlačenja zrakoplova AirAsia iz mora

Zrakoplov na letu QZ8501 iz indonezijske Surabaye za Singapur srušio se 28. prosinca, a istražitelji su prošli mjesec kazali da je u trenutku pada njime upravljao francuski kopilot.

Objasnili su da se zrakoplov prije pada u samo 30 sekundi popeo 9,7 kilometara na 11,3 kilometara, što nije uobičajeno. Normalno se zrakoplov penje puno sporije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook